Oferta zonei turistice

Lacul Trei Ape este un frumos lac de munte si un obiectiv turistic care aduna multi turisti an de an.

Aflat la confluenta Raului Brebu, Raului Gradistea si a Raului Semenic, Trei Ape se intinde pe o arie de aproximativ 53 de hectare fapt ce il face in primul rand vizibil de la departare si are o adancime de 30 de metri, deci pasionatii de sporturi nautice pot inchiria de aici barci sau hidrobiciclete pentru a se relaxa. De asemenea, turistii pot opta pentru a petrece timpul pescuind, lacul fiind bogat in pastravi, facand plaja in numeroasele locuri amenajate special sau pot opta pentru a pleca in drumetii oe traseele marcate din imprejurimi

cicloturism

Zona Trei Ape – Brebu Nou – Gărâna – Semenic oferă condiții excelente de practicare a drumețiilor pe două roți.
 
Există trasee diverse, de toate gradele de dificultate. Pasionații de biciclete s-au reunit în cluburi de drumeții montane cu bicicleta. Un astfel de ONG foarte activ este asociația BikeAttack din Reșița, care organizează diverse acțiuni.

S-au întocmit chiar și hărți cicloturistice ale zonei, unde sunt marcate traseele principale, de exemplu

Pescuit

Informatiile din aceasta pagina nu sunt “pescaresti”, ci autorizate, verificate de-a lungul anilor si in toate anotimpurile.

Lacul TREI APE, la de altitudine cu un potential specific! Nici vorba, prin binecuvantarea naturii, ca un miracol, aici va intalniti cu ape atipice: coabiteaza pastravul cu cleanul, cu carasul si salaul! Nu credeti, va priveste, noi ne asumam raspunderea celor afirmate, iar daca in undita nu va “cade” chiar nimic, asta e alta poveste.

 

Cand sunt sansele pescuitului optim si cu ce?

PASTRAVUL (Salmo trutta fario) se pescuieste in rastimpul dintre primavara si vara, pana cand nu apare vanatul lui preferat, pestii mici, craietii. Este admis la pescuit in intervalul 1 mai – 15 septembrie, pescuitul doar cu momeli artificiale.

CLEANUL (Leuciscus cephalus) se pescuieste pe tot parcursul anului. Musca bine in primavara, la iesirea din iarna, vara, dimineata si seara. Momeli: rama de pamant, de gunoi, viermusi, musca artificiala. Randamentul garantat: din barca, de-a lungul malurilor, golfurilor, cu momeli artificiale, mai ales cu voblere.

CARASUL (Carassius auratus) se pescuieste primavara ca si vara, in intrandurile marcate de stufaris. Locul trebuie momit; momeala de baza: viermusii.

SALAUL (Stizostedion lucioperca) se cauta in apropierea malurilor stancoase, in golful Semenicului. Momeli: pestele mic, momeli artificiale. Sezonul prielnic: aleatoriu.

Gărâna Jazz Fest

Garana Jazz Fest – “manifestare de traditie pentru cultura Banatlui si pentru prestigiul Romaniei”, asa cum il descrie Marius Giura – este un festival organizat anual de catre Fundatia Culturala Jazz Banat.

 

Incepand cu prima editie, in 1997, si pana in prezent, nume mari din tara si strainatate au concertat in cadrul festivalului international de Jazz.

Festivalul are loc in luna iulie a fiecarui an, adunand fani ai jazzului de pretutindeni. Timp de 4 zile in fiecare vara, Garana prinde viata, uneori chiar in ciuda vremii.

Gărâna Folk

Acuma cativa ani, in 2006, in perioada 11-12 august, in Poiana Lupului se anunta un festival cu muzica si distractie – prima editie a Galei Folk Garana.

Organizat relativ aproape de Festivalul de Jazz de la Garana, Gala Folk aduna de ani de zile nume mari care au concertat pentru spectatorii adunati de pretutindeni.